SkeelerToerSport Afdeling

Skeeleren bij WV Breda

De skeelerafdeling bestaat uit een kleine maar enthousiaste groep recreatieve skaters en skeeleraars van diverse niveaus. Iedereen is welkom bij ons, jong, oud, man, vrouw, uit Breda, Etten-Leur, 's Gravenmoer, Groningen of België, het maakt niet uit!

We skeeleren op een beveiligde en verlichte wielerbaan met een lengte van anderhalve kilometer. Clubgebouw met kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. IJs en weder dienende skeeleren we in de winter gewoon door.

Als het in het voorjaar en in de zomer 's avonds lang genoeg licht is, rijden een aantal leden een ronde buiten de baan. Dat is een goede training voor het rijden van skeeler toertochten die door het hele land worden georganiseerd. Regelmatig doen leden van onze club daaraan mee.

Er zijn ook leden die er de voorkeur aan geven om op de baan te blijven en daar hun rondjes te rijden. Vooral als je je nog niet zo zeker voelt op de wieltjes of als je nog moeite hebt met remmen is de wielerbaan een ideale plek om te leren, te trainen, of gewoon even lekker uit te waaien.

Behalve van skeeleren houden we na afloop ook van een praatje en een drankje.

 

Activiteiten

Dinsdagavond is onze skeeleravond. Bij ons kun je elke dinsdagavond vrij skeeleren en skaten, de meeste van ons gebruiken deze tijd om in vorm te blijven, voor plezier en om zich voor te bereiden om tochten te rijden. De eerste drie keer train je gratis mee.

Om de kneepjes van het skeeleren te leren kun je lessen volgen.

Iedere dinsdag van de maanden mei en juni worden van 20.00 tot 21.00 uur lessen gegeven op de baan.  In de maand juni kan er onder begeleiding buiten de baan worden geskeelerd. Het is mogelijk om drie kennismakingslessen te volgen. Daarna is het alleen mogelijk om lessen te volgen als lid van vereniging.

Helm hoofdzaak: Een helm dragen is bij onze club verplicht!

Overige bescherming zoals polsbeschermers, kniebescherming en elleboog bescherming wordt aangeraden.

 

Programma 2016

Er zijn verschillende mogelijkheden om skeelertochten te doen.

Aan het eind van de winter de Snerttocht

In de zomer een 2-daags skeelerweekend

Tevens wordt door de fanatieke leden iedere zondag een pelotonstocht gereden (dit het gehele jaar door, behalve als het heel extreem weer is). Vanuit de vereniging wordt ook deelgenomen aan de diverse landelijk georganiseerde toertochten. Voor een overzicht van deze tochten zie de toertochtkalender van de KNSB en/of de kalender van In Line Skate.

© 2010 - 2021 WV Breda

Website door Manieu.nl