Cor Vlemmix Circuit

BREDA- In 2012 vond het bestuur van Stichting Baronieparkoers dat de accommodatie een nieuwe naam verdiende. Ge kozen werd voor het “Cor Vlemmix Circuit”.

Met deze naamgeving wilde het Stichtingsbestuur van het wielerparkoers Cor Vlemmix voor zijn inzet om het parkoers te realiseren bedanken.

Cor was in de jaren 80 en begin jaren 90 voorzitter van Wielervereniging Breda. Hij heeft grote verdiensten voor de club gehad. Zo was hij zeer actief in het werven van sponsors voor de club. Hij, zelf zakenman, was daar zeer succesvol in. Verder stimuleerde hij nieuwe ontwikkelingen.

 

Een daarvan is de realisatie van het club parkoers. Hij is daar 15 jaar bezig geweest. Zoeken naar een geschikte locatie, vergaderen met gemeente en andere partijen. Uiteindelijk kwam in 1996 het verlossende bericht van de Gemeente Breda. Een locatie aan de Terheijdenseweg werd ons toegewezen. Het was het terrein van het voormalig regionaal woonwagenkamp Drie Koningen.

 

De volgende stap kon gezet worden. Een partij in de hand nemen voor het ontwerp van het parkoers, dat aan verschillende voorwaarden moest voldoen, zoals breedte lengte (minimaal 1500 meter) etc. Hierna kon de wegenbouwer Van de Elshout aan de slag met de aanleg. Tevens werd er een begin gemaakt met het ontwerp van het clubhuis. Dit werd in 1999 gerealiseerd door Aannemersbedrijf Koot. De toenmalige wethouder, Mevr. Heerkens, opende het in juni 1999.

 

 

© 2010 - 2021 WV Breda

Website door Manieu.nl