ID Renners

Wie zijn wij?

WV Breda streeft er naar om het aangepast wielrennen zo toegankelijk mogelijk te maken. Daarom is er binnen de vereniging in 2014, naast het hand-biken, een nieuwe wielergroep gestart. Deze groep is speciaal voor jongeren/volwassenen met een beperking of stoornis, en voor degenen die net dat beetje extra aandacht nodig hebben. Eén ding hebben ze allemaal gemeen dat is passie voor wielrennen.

WV Breda biedt deze groep een motiverende en veilige omgeving waar deze renners zich thuis voelen zodat ze kunnen doen wat ze graag willen doen: wielrennen. Zij krijgen de ruimte zichzelf (onder begeleiding van een ervaren gediplomeerde trainer) te ontwikkelen. Niet alleen sportief maar ook mentaal en sociaal.

Trainingen

Elke vrijdagavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur wordt er getraind op de afgesloten wielerbaan van de WV Breda aan de Terheijdenseweg in Breda.

Wedstrijden 

Er zijn zowel recreatieve als competitieve wedstrijden. De nationale wedstrijden voor wielrenners met een beperking worden vaak gekoppeld aan de reguliere wedstrijden. Renners met een verstandelijke beperking ID (Intellectual Dissability) rijden op nationale wedstrijden (Nederlandse kampioenschappen) en internationale wedstrijden (Wereldkampioenschappen, Special Olympics).

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Mijzen via t.mijzen@planet.nl.

© 2010 - 2021 WV Breda

Website door Manieu.nl