Handbiken - Voor sporters met een lichamelijke beperking

Bij Wielervereniging Breda zijn verschillende groepen bezig met hun hobby en dat is fietsen!!

Er is ook een groep voor mensen met een lichamelijke beperking en die doen aan handbiken. Bij het handbiken fiets je op armkracht. Daarbij wordt een 5e wiel aan de rolstoel gekoppeld. Je kunt ook handbiken met een vastframe en dat lijkt meer op ligfiets. Er zijn zelfs handbikes met trapondersteuning. Dat maakt de sport toegankelijk voor diverse handicaps.

 

Iedereen is welkom bij de vereniging. Ook als je nog geen handbike hebt kun je meedoen want deze kan geleend worden van de vereniging. Als je daarna besluit om zelf een handbike aan te schaffen denken onze ervaringsdeskundigen graag met je mee over de mogelijkheden.

 

Trainingen:

De handbikers trainen iedere zaterdagochtend van 11:00 tot 12:00 uur onder leiding van deskundige sporters. Elke week wordt op het clubparkoers van WV Breda (Cor Vlemmix Circuit een technisch onderwerp behandeld zodat je meer gevoel krijgt met je handbike. Er worden geen specifieke duurtrainingen gegeven.

 

De eerste 3 trainingen zijn gratis dus dat is een mooie kans om kennis te maken met deze tak van de wielersport!

 

Toertochten en wedstrijden:

We organiseren toertochten voor de leden. Onderweg is altijd gelegenheid om iets te eten en te drinken. Een sanitaire stop hoort daar ook bij.

Ook doen een aantal handbikers mee aan (recreatieve) wedstrijden en fietstochten die worden georganiseerd door andere organisaties. Het hoeft niet maar het kan allemaal wel; dat bepaal je zelf!

 

Sociale contacten:

Naast het sporten is er ook ruimte voor sociale contacten. Na de training kan er gezamenlijk wat gedronken worden in de kantine. Daardoor leer je elkaar beter kennen en worden ervaringen gedeeld.

Wil je graag meer bewegen en werken aan je gezondheid bij deze gezellige handbike club? Neem contact met ons op door te mailen naar dit adres of telefonisch met Gerard Kalis, 06-10264548 of Cees van den Beemd, 0165-383317. Wij heten je van harte welkom.

 

© 2010 - 2021 WV Breda

Website door Manieu.nl