Handbiken - Voor sporters met een lichamelijke beperking

Handbiken 

Handbiken is fietsen op armkracht waarbij de fietser gebruik maakt van een handbike. Er zijn 2 twee soorten handbikes, namelijk een aankoppelhandbike, dat is een vijfde wiel dat je aan een rolstoel kunt bevestigen en een vastframe handbike, de naam zegt het al, dat is een handbike met een vast frame dat op een ligfiets lijkt. Iedereen die in het bezit is van een aankoppelbike, een vastframe handbike of een driewieler fiets kan bij ons deelnemen aan de training. Ook is het vaak mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van een handbike van de vereniging. De handbike-groep is onderdeel van WV Breda en is al sinds 2002 actief. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden op het Wieler- en skeelerparkoers Terheijdenseweg 520 te Breda of aanmelden via het inschrijfformulier op deze site. 

Training 

De handbikers trainen iedere zaterdagochtend van 11.00 uur tot 12:00 uur onder leiding van eigen trainers. Winterstop van december tot maart. De trainingen vinden plaats op het clubparkoers van WV Breda (Cor Vlemmix Circuit). Wij werken met trainingsschema's voor handbikers. De eerste 3 weken kun je gratis mee trainen. Voor meer informatie stuur dan een E-mail naar dit adres

Tochten en evenementen 

Naast de training op het parkoers, worden er regelmatig toertochten georganiseerd in de regio van Breda. Ook doen een aantal handbikers mee aan (recreatieve) wedstrijden en fietstochten. Afgelopen jaar werd er onder andere deelgenomen aan de HandbikeBattle, Servais Knaven Classic en verschillende rolstoel- en fiets4daagsen. 

Sociale contacten 

Naast het sporten is er binnen de afdeling handbiken ook ruimte voor sociale contacten. Voor en na het handbiken is het mogelijk om gezamenlijk koffie te drinken in de kantine. Het sportseizoen wordt ieder jaar afgesloten met een gezellige gourmetmiddag. Ook staan we open voor nieuwe initiatieven.

© 2010 - 2019 WV Breda

Website door Manieu.nl