Handbiken - Voor sporters met een lichamelijke beperking

Handbiken
Handbiken is fietsen op armkracht waarbij de fietser gebruik maakt van een handbike. Er zijn 2 twee soorten handbikes, namelijk een aankoppelhandbike, dat is een vijfde wiel dat je aan een rolstoel kunt bevestigen en een vastframe handbike, de naam zegt het al, dat is een handbike met een vast frame dat op een ligfiets lijkt. Iedereen die in het bezit is van een aankoppel bike, een vastframe handbike of een driewieler fiets kan bij ons deelnemen aan de training. Ook is het vaak mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van een handbike van de vereniging.
De handbike-groep is onderdeel van W.V. Breda en is al sinds 2002 actief. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden op het Wieler- en skeelerparkoers Terheijdenseweg 520 te Breda of aanmelden via het inschrijfformulier op deze site.

Training
De handbikers trainen iedere zaterdagochtend van 11.00 uur tot 12:00 uur onder leiding van Harry van der Avoort van de Stichting BAS. De trainingen vinden plaats op het clubparkoers van WV Breda (Cor Vlemmix Circuit). Voor meer informatie stuur dan een email naar dit adres

Tochten en evenementen
Naast de training op het parkoers, worden er ook jaarlijks een paar tochten georganiseerd in de regio van Breda.
Ook doen een aantal handbikers mee aan (recreatieve) wedstrijden en fietstochten. Afgelopen jaar werd er onder andere deelgenomen aan de Servais Knaven Classic, Rondje Rijen en de Spasti Fietstocht in Ulvenhout.

Sociale contacten
Naast het sporten is er binnen de afdeling handbiken ook ruimte voor sociale contacten. Voor en na het handbiken is het mogelijk om gezamenlijk koffie te drinken in de kantine. Het sportseizoen wordt ieder jaar afgesloten met een gezellige gourmetmiddag. Ook zijn we afgelopen jaar met een paar enthousiaste handbikers gaan skiën in Rucphen. Dit was een zeer geslaagde ochtend.

© 2010 - 2018 WV Breda

Website door Manieu.nl